Сторінки

Організація харчування

  

СОРОКІВСЬКА ГІМНАЗІЯ

ХОРОСТКІВСЬКОЇ МІСЬКОЇ РАДИ

ТЕРНОПІЛЬСЬКОЇ ОБЛАСТІ

 

НАКАЗ

 

04.09.2023                                                        с.Сорока                                                       № 54-од

 

 

Про організацію харчування здобувачів освіти

у 2023/2024 навчальному році

 

На виконання законів України «Про освіту», «Про повну загальну середню освіту», «Про охорону дитинства», «Про статус і соціальний захист громадян, які постраждали внаслідок Чорнобильської катастрофи», «Про забезпечення прав і свобод внутрішньо переміщених осіб», «Про статус ветеранів війни, гарантії їх соціального захисту», керуючись постановою Кабінету Міністрів України від 24.03.2021 № 305 «Про затвердження норм та Порядку організації харчування у закладах освіти та дитячих закладах оздоровлення та відпочинку» (зі змінами), Національної стратегії розбудови безпечного і здорового освітнього середовища у новій українській школі, схваленої Указом Президента України від 25.05.2020 № 195/2020, згідно з постановою Кабінету Міністрів України від 19.06.2002 №856 «Про організацію харчування окремих категорій учнів у загальноосвітніх навчальних закладах», наказу МОЗ України від 25.09.2020 № 2205 «Про затвердження Санітарного регламенту для закладів загальної середньої освіти», наказу Міністерства розвитку економіки, торгівлі та сільського господарства України від 03.12.2020 № 2532 «Про затвердження Гігієнічних вимог до виробництва та обігу харчових продуктів на потужностях, розташованих у закладах загальної середньої освіти», рішення виконавчого комітету Хоростківської міської ради від 05 грудня 2022 року № 125 «Про встановлення вартості денного харчування у закладах загальної середньої освіти» з метою забезпечення учнів якісним, безпечним та збалансованим харчуванням, збереження здоров’я здобувачів освіти 

НАКАЗУЮ:

1. Призначити Рижук В.Р., заступника директора з НВР, відповідального за організацію харчування в гімназії у 2023/2024 н.р. 

2. Відповідальному за організацію харчування:

2.1. Організувати систематичне чергування в їдальні вчителів (за графіком).

2.2. Скласти, узгодити та затвердити окремий графік чергування вчителів в їдальні та розробити чіткий перелік обов’язків під час чергування.

3.3. Посилити просвітницьку та виховну роботу серед здобувачів освіти з формування культури харчування дітей різних вікових категорій.

2. Адміністрації ЗЗСО:

2.1. Посилити контроль за повним дотриманням й неухильним виконанням законодавчих і нормативно-правових документів та санітарно-гігієнічних вимог щодо організації харчування учнів.

2.2. Постійно аналізувати й здійснювати вимогливий і результативний контроль за кількістю, якістю та вартістю продуктів харчування, що надходять до закладу освіти, відповідно до вимог технічної та якісної характеристики, слідкувати за станом їх зберігання.

2.3. Звертати особливу увагу на асортимент і вартість продуктів харчування, що реалізовуються через їдальню та щоденно контролювати якість готових страв, їх відповідність  щоденному меню, виконання норм харчування.

2.4. Встановити з 05 вересня 2023 року вартість денного харчування в сумі 20 грн для одного здобувача освіти  1-4 класів та для  здобувачів освіти, які належать до окремих категорій, визначених державними нормативно-правовими актами та інших категорій на підставі документів, що підтверджують належність до тієї чи іншої категорії, а саме:

-здобувачі освіти з числа дітей-сиріт – за наявності заяви від опікунів та документу.
      2.5.  Організувати  безкоштовне харчування наступним категоріям учнів закладу: учням 1-4 класів початкової школи та  окремим категоріям, визначених державними нормативно-правовими актами та іншим категоріям визначених у п.1.  даного наказу, а саме: Крушельницькій М.А.-учениці 7 класу, Слів
яку А. – учню 7 класу.

3. Гаряче харчування здійснювати згідно із затвердженим розкладом:

І велика перерва (з 10.10 до 10.30.) – учні 1 – 4 класів.

4. Кухарю гімназії Дутка О.М:

4.1. Нести повну персональну відповідальність за якість і асортимент продуктів харчування та продовольчої сировини, прийнятих до закладу, відповідно до вимог технічної, якісної характеристики продуктів харчування за додержанням вимог зберігання.

4.3. Забезпечити відбір проб кожної страви раціону та зберігати упродовж доби до закінчення аналогічного прийому їжі наступного дня.

4.4. Суворо дотримуватися санітарно-гігієнічних та протиепідемічних вимог під час зберігання, кулінарної обробки продуктів харчування, послідовності виробничого процесу й технології приготування їжі для дітей. Використовувати тільки за призначенням обладнання, посуд та інвентар харчоблоку.

4.5. Не допускати персонал до роботи в харчоблоці та сторонніх осіб без санітарного одягу.

4.6. Працювати в масках та рукавичках.

5. Контроль за виконанням наказу залишаю за собою.

 

 

 Директор гімназії                                                      Ірина ПАНАСЮК

 








 

Немає коментарів:

Дописати коментар

  Шановні відвідувачі!                Вітаємо вас на сторінках нашого офіційного веб-сайту!                Попередні сайти  https://schoo...